Улюбленцю Путіна час захищати докторську з медицини: "В Чечні немає людей нетрадиційної орієнтації", - Кадиров

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявляє, що «у чеченському суспільстві немає явища, іменованого нетрадиційною орієнтацією».

Рамзан Кадиров. Фото: novosti.ohorona24.c

5 травня Кадиров зазначив, що заяв про утиски таких людей не надходило. «Якщо Захід від нас в ультимативній формі вимагає прийняти їх правила, щоб чоловіки одружувалися з чоловіками, а жінки з жінками, всиновлювали дітей, вчили їх цього ж, то це для нашого народу є неприйнятним», – зазначив він, передають Патріоти України.

При цьому Рамзан Кадиров висловив готовність тісно співпрацювати з уповноваженим з прав людини Тетяною Москалькової щодо перевірки повідомлень про порушення прав людей з нетрадиційною орієнтацією у Чечні.

Раніше у п’ятницю президент Росії Володимир Путін пообіцяв Москальковій підтримати розслідування інформації про утиски геїв у Чечні.

У квітні російська «Нова газета» опублікувала розслідування про переслідування гомосексуалів у Чечні. Видання стверджувало, що в російській республіці без суду і слідства вбивають представників гей-спільноти, незаконно позбавляють їх свободи і катують. Влада Чечні звинуватила газету в наклепі, до редакції надійшли погрози.

У кінці квітня «Нова газета» поскаржилася до суду на те, що голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін не провів перевірку інформації про вбивства геїв на Північному Кавказі.

На зустрічі з Путіним голова Чечні Рамзан Кадиров заперечив інформацію видання. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремля немає підстав підозрювати Кадирова у брехні.

2 травня канцлер Німеччини Анґела Меркель висловила занепокоєння у зв'язку зі становищем сексуальних меншин у Чечні і попросила Путіна втрутитися в ситуацію навколо дотримання їхніх прав.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Згадали про цікавий нюанс: У Бундестазі заявили, що введення в Україну військ однієї країни НАТО не означатиме залучення у війну всього Альянсу

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:45

Розміщення наземних військ однієї з країн НАТО в Україні не зробить автоматично всі інші країни Альянсу сторонами конфлікту, свідчать дані аналізу дослідницької служби нижньої палати німецького Бундестагу. Про це пише DPA в п’ятницю, 29 березня, переда...

Марш на Харків в травні! Українцям підсунули страшну інформацію. Спецслужби РФ почали операцію - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:40

Російське військове командування сподівається знайти достатні ресурси (300 тис. мобілізованих) для проведення наступальної операції на Харків, пише Інститут вивчення війни. Схожі повідомлення просувають й інші джерела. Політолог та військовий аналітик ...