В АП назвали нового керівника НБУ

Президент України прислухався до рекомендацій Валерії Гонтаревої, яка рекомендувала своїм наступником голову австрійського банку.

Національний банк України. Фото: business.ua

Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук вирвався в лідери серед претендентів на посаду голови Національного банку України. Про це повідомляє видання Bloomberg, із посиланням на два анонімні джерела, зазначають Патріоти України з посиланням на "Новое время".

Банкір має замінити нинішню голову НБУ Валерію Гонтареву після 10 травня 2017 року.

Як пише видання, новий голова регулятора має докласти зусиль на продовження закладених його попередницею реформ фінансового сектору та виконати взяті перед МВФ зобов’язання.

Директор з комунікацій Райффайзен Банку Аваль Наталія Марченко повідомила, що вони наразі не володіють якою-небудь достовірною інформацією щодо можливого рішення президента Петра Порошенка: «Ми чекаємо на офіційне рішення».

Як раніше повідомлялосьс, рекомендації щодо очільника Райффайзен Банку Аваль Гонтарева надала президенту особисто. Лавренчук погодився обійняти цю посаду. «Так, я підтверджую намір з часом взятися за таку роботу» – підтвердив він.

Одночасно, Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) офіційно виступив за призначення керівником Нацбанку саме Лавренчука. Як пише агентство Reuters, про підтримку зокрема заявив керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи й Кавказу Франсіс Маліж.

ЄБРР володіє блок-пакетом акцій австрійського Райффайзен Банку Аваль, а також має намір увійти до складу акціонерів українського Ощадбанку.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...