В Одесі підтвердили, що затриманий в Лівії танкер належить Україні

За неперевіреними даними, судно транспортувало дизельне паливо з Лівії на Мальту.

Танкер Ruta. Фото: https://www.unian.net

Він повідомив, що судно, тоннаж якого становить +1901 тонну, було побудовано в Болгарії в 1989 році, до 1992 року входило до складу суден Чорноморського морського пароплавства, а потім належало Одеському морському торговельному порту, передають Патріоти України.

Одеська компанія Manchester Shipping S.A. стала власником Ruta в 2011 році. Членами екіпажу судна є жителі Одеської області.

Представник порту відзначив, що за неперевіреними даними судно транспортувало з Лівії на Мальту дизельне паливо.

28 квітня Reuters повідомив, що лівійські військово-морські сили захопили два судна, які підозрюються в контрабанді нафти з північноафриканської країни. Зазначалося, що одне з них - український танкер Ruta. Судна були захоплені після трьох годин перестрілки на захід від столиці Лівії Тріполі.

У МЗС України сьогодні заявили, що офіційного підтвердження затримання українського судна в Лівії немає.

Раніше агентство Reuters з посиланням на представника ВМС Лівії повідомило, що лівійські військово-морські сили затримали два судна за підозрою в контрабандний вивіз нафти з цієї країни. Інцидент стався в районі Сіді Саїд, розташованому на захід від столиці Лівії Тріполі.

Перед затриманням судів три години тривала перестрілка. Одним із захоплених суден став танкер "Рута", який ходить під прапором України. На другому судні під назвою "Stark" - прапор невстановленої африканської країни.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...