"Чому в Україні немає жодних полонених", - Ірина Геращенко

Народний депутат Ірина Геращенко заявила, що в Україні немає осіб, які перебувають у статусі військовополонених, а є звичайні злочинці.

Ірина Геращенко. Фото: allnews.com.ua

"Прохання до журналістів, які пишуть про заручників. На території України немає ніяких полонених! Є особи, які здійснили злочини проти української держави, щодо яких провадять розслідування, суди чи які вже відбувають покарання", - зазначила Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

На окупованих територіях є заручники, яких незаконно утримують незаконні озброєні формування. У Росіі незаконно утримують політв'язнів-украінців, це політв'язні Кремля.

Точні формулювання – це дуже важливо в умовах гібридної війни. Не підігруйте Кремлеві, який торочить про "громадянську війну". Ми не воюємо з Донбасом, тому ні про яких полонених не можна говорити апріорі. Є заручники, яких утримують незаконно на окупованих територіях. І є люди, що порушили українське законодавство, це кримінал, а не полонені.

Це, до речі, стосується і деяких нав'язливих законодавчих ініціатив, якими нам намагаються не києм, то дрюком закріпити думку, що конфлікт начебто точиться між регіонами, а не є зовнішньо інспірованим Росією.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...