Війна в Сирії: "Російські війська за крок до прямого зіткненням зі ЗС США", - Бутусов

Юрій Бутусов повідомив, що чисельне угрупування російських військ, які воюють на боці армії Асада чекає повний розгром при контакті з армією США.

Юрій Бутусов. Фото: arena.press

США вступили у війну проти режиму Башара Асада, який є союзником президента Росії Володимира Путіна, написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Рейганівським духом повіяло з Близького Сходу, вражаючі події у світі – США вступили у війну в Сирії проти союзника Росії президента Асада. Російські війська, які воюють на боці Асада, перебувають за крок перед прямим зіткненням із ЗС США. Це означає крах політики Путіна на Близькому Сході", – зазначив він.

Журналіст нагадав, що за правління президента Барака Обами США надавали підтримку зброєю й інструкторами деяким повстанським загонам, а також обмежено застосовували спецназ проти терористів ІДІЛ, однак тепер вперше навмисно атакували війська Асада.

"17 вересня літаки НАТО атакували позиції асадівської армії під містом Дейр-ез-Зор, було вбито 62 солдатів, понад 100 поранено, але тоді США і НАТО заявили про те, що це була помилка, ненавмисна атака. Асад попередження не зрозумів і продовжував разом із Путіним наступ на сирійські міста", – підкреслив він.

Бутусов звернув увагу, що США вперше з початку громадянської війни в Сирії навмисно завдали удару по формально урядових силах.

"По суті Трамп зруйнував усі домовленості щодо спільної участі США і Росії у врегулюванні сирійської війни, і тому Путін був змушений оголосити про розірвання цієї угоди, яка стала відразу фікцією. Обама на такі відкриті дії в Сирії не наважувався, Трамп ухвалив рішення дуже швидко, сенатор Джон Маккейн буде задоволений. Туреччина продемонструвала, що на жодні поступки Путіну Реджеп Ердоган йти не збирається і міняти національні інтереси на російський туризм не буде", – продовжив він.

Журналіст зазначив, що авіаудари по Асаду підтримали всі країни НАТО.

"Домовленості РФ зі США і Туреччиною щодо Сирії зламано, у разі прямого зіткнення російське угруповання чекає миттєвий розгром. І трохи військової математики. Вартість ракетного залпу 59 "Томагавків" за Шайратом у переведенні на українську гривню – понад 1,5 мільярда гривень. Сучасна безконтактна війна вимагає сильної економіки", – підкреслив Бутусов.

Він нагадав, що на озброєнні ЗС України після розпаду СРСР також були ракети класу "Томагавк" – радянський аналог Х-55.

"Ці ракети оснащені тільки ядерною боєголовкою, і їх можна було застосовувати тільки з важких бомбардувальників типу Ту-22, Ту-95, Ту-160. Оскільки Україна ухвалила рішення відмовитися від ядерної зброї, боєголовки Х-55 були передані в Росію, а самі ракети і авіаційні комплекси для їхнього застосування були за американські гроші розрізані на метал. Україна добровільно відмовилася від високоточної зброї, яка могла бути чудовим засобом стримування агресора", – підсумував Бутусов.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...