"Військові медики повинні рятувати життя", - Окуєва

Аміна Окуєва заявила, що призначення військових медиків рятувати, а бійців вбивати.

Аміна Окуєва. Фото: informnapalm.org

"Війна - це місце, де вбивають. Основне завдання практично кожного з бійців і офіцерів - завдати максимальної шкоди супротивнику, в тому числі і в живій силі", - зазначила Аміна Окуєва, передають Патріоти України. Далі пропонуємо вам ознайомитися із цікавими фактами мовою оригіналу публікації.

Другое дело - военные медики. Это те люди, у которых на фронте в руках вместо автомата - медицинская укладка. Их основная задача на войне - не убивать, а спасать жизни. Причём далеко не всегда только своих бойцов. Бывают случаи, когда военным медикам приходится спасать жизни врагов попавших в плен. Зачастую это бывают жизни тех, кто час назад забрал жизни твоих однополчан, друзей, а мог бы забрать и твою собственную. К этому нужно быть готовым и оказать медицинскую помощь врагу так же качественно, как оказал бы её своему товарищу.

Для того, чтобы быть фронтовым медиком необходим совершенно особый склад. Одного медицинского образования здесь недостаточно. Для этого нужна особая степень отрешённости и самопожертвования.
Когда идёт бой, боец жаждет убивать. А военный медик должен не убивать, а спасать. Хороший пример такого человека показан в фильме «По соображениям совести».

Лично я, если честно, так бы не смогла. Именно поэтому, - потому что не чувствую в себе такого склада, несмотря на 9 лет, потраченных на медицинское образование, я предпочла держать на фронте в руках оружие, а не медицинский чемоданчик.

А военным медикам - огромное уважение за спасённые жизни и самоотверженность.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...