"Взялись за суддів": Бойовики викрали донецького суддю

Терористи "ЛДНР" викрали суддю Донецького апеляційного суду, під час його візиту на окуповані території.

Суддя. Фото: vestnik.in.ua

Голова донецького апеляційного суду Раїса Ханова написала заяву до поліції через зникнення судді Едуарда Казначаєва, зазначають Патріоти України з посиланням на Hromadske.

Виявилось, що його викрали бойовики самоназваної «ДНР», коли він поїхав провідати свій дім на околиці окупованого Донецька.

Тепер співробітники суду бояться їхати на тимчасово непідконтрольні території.

«Він був у відпустці і мав вийти 28 березня. Оскільки суддя дуже пунктуальний і обов’язковий, то я почала хвилюватись, коли він не вийшов на роботу. Коли я подзвонила його дружині, вона мені розповіла, що її чоловіка забрали з дому. Як це сталось ? У нього в Мар’їнці батьки живуть, він їхав до них, а це дім на стику вже Мар’їнки та Петровського району Донецька, а в Петровському в нього там дім залишився, певно поїхав провідати, то я думаю, що це був донос, хтось на нього доніс, ми, певно, там, як трофеї», — каже голова донецького апеляційного суду.

Дізнались у суді про те, що колега потрапив до бойовиків «ДНР» 7 квітня. 6 квітня на Youtube-каналі так званого «МГБ» ДНР» з’явилось відео під назвою «Исповедь перебежчиков». На відео фігурують троє чоловіків — два дільничних інспектора донецької поліції, які нібито розкраюються в тому, що працювали в Нацполіції України, а третій чоловік — це саме Едуард Казначєєв, котрий говорить на відео таку фразу: «Це абсурд. Потрібно було домовлятися і шукати спільні точки дотику».

«Я бачила це відео, я думаю, що сказав він так, що не було навіть з чого змонтувати якийсь компромат, там вирвані три фрази», — пояснює Ханова. «Його там перевіряли на зраду Батьківщині, потім також на шпіонаж, зараз, наскільки мені відомо він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, дружина казала, що ніби його там не б’ють», — додала вона.

Ханова звернулась до донецької поліції, там відкрили провадження за фактом зникнення людини. Також судді звернулись до представника України в гуманітарній підгрупі на Мінських перемовинах Ірини Геращенко, аби сприяти обміну чи поверненню Казначєєва.

«Розумієте, ми всі ж переселенці, суд повністю переїхав з Донецька з технічними працівниками і навіть прибиральницями. І тепер ніхто з нас навіть не поїде додому — в Донецьк на свята до рідних, чи могили відвідати. Дуже демотивує це, залишається лише молитись», — сказала вона.

Донецький апеляційний суд переїхав в Краматорськ донецької області з окупованого Донецька у 2014 році. Роботу суд почав 14 листопада того ж року. Переїхало на звільнену територію 126 працівників суду, окрім однієї судді. Суддя Казначєєв переїхав в Крамторськ одним із перших.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...